W każdej chwili możesz zabrać ze sobą wszystkie swoje dane i samodzielnie usunąć konto.
Eksport wszystkich danych
- Przejdź do Ustawienia › Dane i konto. W aplikacjach na iPhone’a i Androida znajdziesz to na karcie Ustawienia.
- W sekcji Eksportuj dane kliknij Eksportuj dane.
- Gdy eksport będzie gotowy, wyślemy Ci e-mail z linkiem do pobrania. Znajdziesz go też w sekcji Ustawienia z przyciskiem Pobierz.
Plik zip zawiera Twoje spotkania, transkrypcje, raporty i inne dane w formacie JSON oraz Twoje nagrania. Link działa przez 7 dni. Każdy, kto ma ten link, może pobrać Twoje dane, więc nie przekazuj tego e-maila dalej.
Aby zamiast tego wyeksportować pojedynczą transkrypcję lub raport, zobacz Edycja i eksport transkrypcji i Raporty i szablony.
Usuwanie konta
- Przejdź do Ustawienia › Dane i konto i kliknij Usuń konto.
- Sprawdź zestawienie tego, co zostanie usunięte. Chcesz najpierw mieć kopię? Wyeksportuj dane z tego samego okna.
- Wpisz swój adres e-mail, aby potwierdzić, i kliknij Usuń moje konto.
Co dzieje się potem
- Od razu: następuje wylogowanie ze wszystkich urządzeń, a Twoje konto zostaje zablokowane. Osoby, którym udostępniasz spotkania, tracą do nich dostęp.
- W ciągu 7 dni: zmieniasz zdanie? Użyj przycisku Przywróć moje konto w e-mailu, który do Ciebie wyślemy. Wszystko wróci do poprzedniego stanu.
- Po 7 dniach: Twoje konto i wszystko, co się w nim znajduje, zostaje trwale usunięte. Tego nie można cofnąć. Kopie zapasowe są usuwane w ciągu kolejnych 14 dni.
Spotkania, które udostępnili Ci inni, należą do nich: pozostają, a Ty tracisz tylko do nich dostęp. Subskrypcja Pro kończy się w chwili trwałego usunięcia konta, bez zwrotu pieniędzy.
Konto zarządzane przez organizację?
Wtedy nie zobaczysz opcji Usuń konto: konta usuwają administratorzy Twojej organizacji. Poproś jednego z nich.
Nie możesz się już zalogować?
Napisz na hello@notulist.io z adresu e-mail swojego konta Notulist i poproś o jego usunięcie. Odpowiemy na ten adres i poprosimy o potwierdzenie. Zobacz też Prywatność i bezpieczeństwo.